Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © rgbstock.com

Ineens vond ik mijn agenda maar een veeleisend ding

Column Thomas VerbogtRond deze tijd, nee, nog iets later, kocht of kreeg ik vroeger de agenda voor het nieuwe jaar, bijna te gloednieuw om aan te pakken. Dat laatste zeg ik omdat ik er voorzichtig mee omging. Zodra ik mijn naam en adres voorin had geschreven, in mijn keurigste handschrift, was het nieuwe jaar al een beetje aan de gang en dat wilde ik zo lang mogelijk uitstellen.

Maar als de bomen helemaal kaal waren, moest de agenda eraan geloven. En met de agenda ik ook, want er kwam weer een nieuw jaar in je leven, terwijl je zin had in het oude nog veel te doen. Of misschien had je er wel geen zin in, maar moest er toch van alles gebeuren.

Quote

Altijd hoopte ik dat de eerste afspraak die ik in de nieuwe agenda noteerde, een aangename was

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In al die bibliotheken gebeurt alles, hoe klein en onvolledig ook
    PREMIUM
    Column Thomas Verbogt

    In al die bibliothe­ken gebeurt alles, hoe klein en onvolledig ook

    Neem een gewone donderdag – nee, fout begin, niets is gewoon: neem een doordeweekse, zo’n enórm doordeweekse donderdag in een kleine plaats ver weg in het noorden of zuiden van het land, of hier in de buurt. Zo nu en dan moet ik er zijn, in de bibliotheek, vanwege de boeken die ik schrijf of deze columns, om er iets over te vertellen of fragmenten eruit voor te lezen. Doe ik graag.

Columns