Boer zoekt Vrouw - REALITY - (Nederland - 2021) - (Generic) - Caption: Yvon Jaspers en de boeren
Volledig scherm
PREMIUM
Boer zoekt Vrouw - REALITY - (Nederland - 2021) - (Generic) - Caption: Yvon Jaspers en de boeren © KRO-NCRV

Is ‘Boer zoekt Vrouw’ niet te ouderwets en rolbevestigend? Moet het niet zijn: ‘Mens (m/v/x) zoekt Mens (m/v/x)’?

column thomas verbogtTelkens wanneer ik ’s ochtends in een buitenlands bed digitaal de kranten lees, vraag ik me af hoe ik nog niet zo lang geleden contact hield met de Hollandse actualiteit. Het grote internationale nieuws kwam gewoon tot je, als je dat wilde, maar hoe zat het met de nationale gebeurtenissen en kwesties? 

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  3

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Was er maar een bijdehand kind om te vragen naar de te korte broeken van het nordicwalkingstel
  PREMIUM
  column thomas verbogt

  Was er maar een bijdehand kind om te vragen naar de te korte broeken van het nordicwal­king­stel

  Moet een vorm van geluk zijn. Dat denk ik als ik in Maastricht uit de trein ben gestapt en achter een min of meer bejaard echtpaar loop dat klaar is voor een fikse wandeling. Rugzakjes. Nordicwalkingstokken. Stevig schoeisel. Het meest opvallend zijn de korte broeken die ze aan hebben, niet alleen omdat de kortebroekentijd is afgelopen, maar vooral omdat het van die korte korte broeken zijn.

Columns