Columnist Thomas Verbogt.
Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Thomas Verbogt. © Foto Raphael Drent

Je ziet zelden dat hier iemand de auto staat te wassen. Gisteren wel, en ook nog in de vroege ochtend

columnOf het aan mijn buurt ligt, weet ik niet, maar je ziet zelden dat hier iemand de auto staat te wassen voor de deur. Gisteren wel, en ook nog in de vroege ochtend. Nou ja, vroeg, wat is vroeg? Rond half acht.

1 reactie

 • B. de Vries

  2 maanden geleden
  Typisch Hollands om afkeurend te kijken naar iemand die netjes zijn auto wast met 2 emmertjes (2x +/- 9 liter?!)water maar wie weet of hij heel bewust om de dag doucht en zo honderden liters water per maand bespaart?! Douche om de dag, max 5 minuten, was met een volle wasmachine, etc... Dan kun je met opgeheven hoofd twee keer in de maand met een emmer je auto wassen.
 1. Ik heb me in mijn schooljaren nooit met handvaardigheid moeten bezighouden
  PREMIUM
  Column Thomas Verbogt

  Ik heb me in mijn schoolja­ren nooit met handvaar­dig­heid moeten bezighou­den

  Vandaag begon de eerste Renaissanceschool van Forum voor Democratie. In Almere. Maar een paar leerlingen, gelukkig. Klein beginnen vinden ze binnen die partij geen bezwaar. Ja, het is allemaal nog zo klein dat ik nog geen zin heb me er op volle kracht in te verdiepen, hoewel ik toch losjes mijn hart vasthoud: hoe worden die kinderen voorbereid op een tijd waarin ze iets voor de samenleving moeten gaan betekenen?
 2. Ik ben niet jaloers, ik vind het wel een beetje raar
  PREMIUM
  COLUMN THOMAS VERBOGT

  Ik ben niet jaloers, ik vind het wel een beetje raar

  Kan niet problematisch zijn dat ik iedereen het beste gun. Komt uit mijn opvoeding voort en ik heb die instelling in de loop der jaren verfijnd. Voordeel ervan is dat ik nooit jaloers ben. Ja, sóms zou ik best iemand anders willen zijn, een befaamd regisseur of een schilder van wie de hele wereld werk aan de muur wil hangen, maar zo’n verlangen heeft volgens mij niets met jaloezie te maken, meer met bewondering, maar zeker weten doe ik het natuurlijk niet, want ik weet niets zeker.