Lang geleden dat ik zo’n protserige toespraak meemaakte

columnWerd ik gisterochtend wakker in een ander Nederland? Terwijl ik antwoord zocht op die vraag, verdwaalde ik in een herinnering. En was weer terug in mijn schooljaren, mijn gymnasiumtijd op het Canisiuscollege in Nijmegen, tweede helft jaren zestig. Behalve dat je je door je leerplicht heen ploeterde, kon je ook lid worden van diverse clubs en clubjes. Je mocht natuurlijk zelf weten of je dat deed, maar het was toch min of meer verplicht. Als je er vanaf zag, konden je rapportcijfers er gehavend uitzien.

3 reacties

 • Roy

  3 jaar geleden
  Helemaal mee eens. Zeker wat betreft klimaat ventileert deze man veelal onzin, maar dat willen veel mensen bewust of onbewust niet zien. Baudet krijgt veel stemmen omdat mensen ontevreden en ietwat angstig zijn, of het nou om klimaatverandering of immigratie gaat. We moeten wel beseffen dat deze man democratisch veel stemmen heeft gewonnen en daar zullen we mee moeten leven.
 • Dree

  3 jaar geleden
  Baudet is een heel gevaarlijke man die de onwetende kiezer in de maling neemt! Daarom is het terecht om hier voor te waarschuwen.Heeft niets te maken met niet fegen je verlies kunnen!! Fascisme ligt op de loer. Deze man ontkent de realiteit en kan nooit waarmaken wat hij zegt. Sterker nog: hij wil eigenlijk helemaal niet aan de macht want dan valt hij vreselijk door de mand! Wilders idem.
 • Ger Ra

  3 jaar geleden
  Ik vind het persoonlijk erg laf om uw mening te geven in uw eigen collum of u voor of tegenstander van FvD bent. Dit geeft bij mij aan dat u een slechte verliezer bent.Dit gaat om politiek waarbij democratisch is gekozen door inwoners van Nederland. Helaas bent u nu de verliezer, maar dat was de meerderheid van Nedlerland al vele jaren.

Columns