Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Thomas Verbogt. © Do Visser

Lijstjes maak ik liefst niet te vaak, want dan zorgen ze voor haast permanente onrust

ColumnNu weet ik waarom ik altijd muziek op heb staan als ik zit te werken, behalve natuurlijk omdat ik graag schoonheid om me heen wil. Lelijkheid leidt me af. Schoonheid trouwens ook maar anders.

Ik lees de resultaten van een onderzoek over concentratie. De muziek tijdens het werk houdt dat deel van mijn geest bezig dat afgeleid wil worden. Dat wil de geest immers, graag en voortdurend.

Quote

Als ik opschrijf waar ik mee zit, voor zover mogelijk, is het meteen al minder drukkend

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Aan haar rechterschouder hangt een tas. De pumps kunnen daar makkelijk in
  PREMIUM
  column thomas verbogt

  Aan haar rechter­schou­der hangt een tas. De pumps kunnen daar makkelijk in

  Graag begin ik met: Het is stil op straat. Het is stil op straat, het begin van een herfstdag van topkwaliteit. Die dag moet nog op gang komen, maar er is al wat goud in de lucht te zien. Het ruikt naar november, niet vreemd natuurlijk, want het is november. Ieder jaar fascineert me die geur die ik nauwelijks kan omschrijven. Heeft met kaler wordende bomen te maken en de winter in de verte.
 2. Dan denk je dus dat je goed bezig bent, maar bewerkstellig je sportief een vroegtijdige dood
  PREMIUM

  Dan denk je dus dat je goed bezig bent, maar bewerkstel­lig je sportief een vroegtijdi­ge dood

  Terwijl ik in alle vroegte naar de fitnessclub loop, denk ik na over een bericht dat ik zojuist las. Nou ja, in alle vroegte, het is kwart voor 8, maar soms vind ik dat vroeg. Zeker na wat ik zojuist las. Het ging over sportbeoefening. Je kunt een paar week per week hardlopen, maar als je het alleen op zaterdagochtend doet, en dan ook nog heel kalm aan, maakt dat niet veel uit. Het effect is hetzelfde. In het eerste geval ga je ook eerder dood en dat is waarschijnlijk niet de bedoeling.

Columns