Mijn nieuwsgierigheid naar de koppen die gaan rollen, is gretig, misschien iets té
column thomas verbogtToen bekend werd dat Gunay Uslu de nieuwe staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen werd, verschenen er veel artikelen over haar. Leek me ook terecht, inspirerende persoonlijkheden moeten we koesteren.
De culturele sector heeft alle aanleiding veel van haar te verwachten. Mag ook wel na Rutte I, II en III. Misschien juich ik te vroeg, maar dat doe ik liever dan niet juichen.
Wat jammer dat ze nu de ranzigheden in omroepland op haar bordje krijgt. Ja, eerst moet het Openbaar Ministerie zich met de aangiften bezighouden, maar zij moet de boel gaan aanpakken, in ieder geval ervoor zorgen dat iedereen zich in de bonte televisiewereld veilig voelt. Daaraan zal ze haar handen vol hebben, terwijl juist de culturele sector enzovoort.
Wat jammer dat Uslu nu de ranzigheden in omroepland op haar bordje krijgt
Ik spreek weleens mensen die bij de televisie werkzaam zijn, en als je wat langer met hen in gesprek bent, gaat het al snel over grensoverschrijdend gedrag. Bekende namen liggen voor het oprapen, zo zichtbaar dat je afvraagt waarom ze nog niet opgeraapt zijn. Macht kan het slechtste in ons naar boven halen.
Zelf heb ik meer met de radio te maken en daar hoor je het minder. Kan zijn dat ik niet goed oplet, maar het podium is niet zo spectaculair als televisie, waar een ander soort populariteit aan de orde is.
Het programma The Voice of Holland heb ik nog nooit gezien, maar mijn nieuwsgierigheid naar de koppen die gaan rollen, is gretig, misschien iets té, wat ik me vaag verwijt, want het is toch een vorm van ramptoerisme.
En ik verwijt mezelf ook dat ik eerder geneigd ben Humberto Tan te geloven dan Ali B., wat komt doordat ik Ali B. al heel lang een narcistische praatjesmaker vind, maar dat heeft niets met de zaak te maken, denk ik.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
PREMIUMcolumn thomas verbogt
Ik zag ze denken: ik lekker sporten, zij werken
Gisteren stopte er ineens een vrachtwagentje van de gemeente in de straat. Twee mannen laadden met haastige tegenzin materiaal uit waarmee een straat of een gedeelte van een straat kan worden afgesloten, alles rood-wit van kleur. Wat nu weer, dacht ik. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
PREMIUMcolumn thomas verbogt
Wij zijn toch vooral een volk van klagers, zeurpieten, schreeuwers en opvallend veel korte lontjes
Wéér is het Finse volk het gelukkigste van de wereld. Onderzoekers stelden het vast voordat de oorlog begon, maar toch. Ik begrijp dat de Finnen onder meer zo gelukkig zijn omdat iedereen daar bereid is anderen te helpen. Ook zijn ze erg gezond en is er geld genoeg. -
PREMIUMcolumn thomas verbogt
Goed dat we gaan leren onze levens te delen
Belachelijke hoeveelheid glaswerk! Staat allemaal in een kast die ik dagelijks open, maar nog nooit vond ik het een belachelijke hoeveelheid. Stuk of tien jeneverglaasjes bijvoorbeeld. In dit huis is zeker al twintig jaar geen jenever meer gedronken. Is van een tijd die voorbij is.
-
PREMIUM
Beetje naar adem happen, daarvan krijg je energie
In mijn woonplaats wordt de temperatuur in de zwembaden verlaagd. Om het gasverbruik te verminderen. Door de oorlog moet dat. Nou ja, moet, het is wenselijk. Of het landelijk beleid is, weet ik niet. -
PREMIUM
Van excuses hoef je niet te zeggen dat die oprecht zijn. Als je het meent.
Aan het woord workshop heb ik lichte hekel. Klinkt zo pretentieus en veel te deftig. Maar goed, af en toe krijg ik de vraag of ik een workshop Schrijven wil geven. Schrijven met een hoofdletter, want dan is het menens. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim.