Volledig scherm
PREMIUM
Auto's in een showroom. © ANP XTRA

,,Nee, de verkoper hield niet van ‘administratieve romsplomp’”

Krijgt mijn levensloopstress een gevoelige optater als ik niet zeker weet of ik witwasklant bent? Misschien heb ik bij mijn bank wel een neutraal risicoprofiel, maar daarover kun je niet bellen waarschijnlijk: “Kunt u me zeggen hoe het zit met mijn risicoprofiel?”

Het woord ‘risicoprofiel’ is nieuw in mijn leven. ‘Levensloopstress’ natuurlijk ook en ik heb geen idee of ik daaraan iets moet of juist niet. Van die mistige ambivalentie word ik trouwens nogal nerveus. Maar vandaag houd ik het even bij risicoprofiel.

ABN Amro zal vast niet de enige bank zijn die al die risicoprofielen tegen het licht moet houden. Blijkbaar word je daarover gebeld: “Zeg op 8 augustus stond er ineens 5000 euro op uw rekening. Kunnen we zeggen hoe dat precies zit?” Misschien gaat het niet zo, maar wel ongeveer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Columns