Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Verbogt. © DG

Nuttig, af en toe naar oud nieuws kijken

columnPas gisteren zag ik het gesprek tussen Twan Huys en de vriendin van Alexander Pechtold, die zijn vriendin niet meer is, want als ze het nog wel was geweest had ze daar niet gezeten. Minnares is misschien een beter woord. Ex-minnares. Maar ja, ik vind minnares zo’n volle aanduiding. 

Alsof een vrouw die minnares is, de hele dag daarmee bezig is, met minnares zijn dus. Ze zal heus ook nog wel wat anders doen, naar de bakker gaan, de auto in de wasstraat zetten, dat soort dingen. Met een politicus is dat uiteraard ook zo. Die is ook niet de hele met politiek bezig, maar kijkt ook zo nu en dan naar de televisie. Maar een politicus is natuurlijk wel iets anders dan een minnares, behalve als de minnares ook politica is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Ik zet de aangepaste dienstregeling in het rijtje  storingen dat ik soms opvoer als ik iets niet af heb’
    PREMIUM

    ‘Ik zet de aangepaste dienstrege­ling in het rijtje storingen dat ik soms opvoer als ik iets niet af heb’

    Terwijl de fysiotherapeut me maandagavond in vorm kneedde, kwamen er een stuk of wat afzeggingen binnen voor de dag erop, inmiddels gisteren. Het waren patiënten van buiten de stad, die gealarmeerd door de voorspelde sneeuw, het zekere voor het onzekere namen. Ze kwamen immers per trein, en de NS had een aangepaste dienstregeling aangekondigd. De fysiotherapeut zei een vrije dag te overwegen en ook dat het een betrekkelijke nieuw verschijnsel was, niet de vrije dag, maar de invloed van code geel.

Columns