Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Verbogt. © DG

Nuttig, af en toe naar oud nieuws kijken

columnPas gisteren zag ik het gesprek tussen Twan Huys en de vriendin van Alexander Pechtold, die zijn vriendin niet meer is, want als ze het nog wel was geweest had ze daar niet gezeten. Minnares is misschien een beter woord. Ex-minnares. Maar ja, ik vind minnares zo’n volle aanduiding. 

Alsof een vrouw die minnares is, de hele dag daarmee bezig is, met minnares zijn dus. Ze zal heus ook nog wel wat anders doen, naar de bakker gaan, de auto in de wasstraat zetten, dat soort dingen. Met een politicus is dat uiteraard ook zo. Die is ook niet de hele met politiek bezig, maar kijkt ook zo nu en dan naar de televisie. Maar een politicus is natuurlijk wel iets anders dan een minnares, behalve als de minnares ook politica is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Geel
    PREMIUM
    column Thomas Verbogt

    Geel

    Dat ik ineenkrimp, is te veel gezegd, maar ik heb het er niet zo op als iemand zegt naar Appie te gaan, in plaats van naar Albert Heijn. Bieb vind ik ook moeilijk, maar dat komt omdat ik bibliotheek een mooi woord vind. De apotheek wordt nooit apo: ‘Even een zalfje halen bij de apo.’ Mag waarschijnlijk niet van ons ontzag voor de gezondheidszorg, hoewel een psychiater in sommige gesprekken psieg heet: ‘Heb jij eigenlijk een beetje leuke psieg?’ Ik wil niet zeggen: ‘Jongens, als het zover is, dan graag het crema.’

Columns