Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Staafje kan dieper, zegt het strenge meisje. Volgens mij niet, maar ik ga tot het uiterste

COLUMN THOMAS VERBOGTLang geleden dat ik op een boot ben geweest. Dat denk ik op weg naar Vlieland. Daar moet ik zijn vanwege een kunstproject waarover ik niets kan zeggen, niet omdat ik het niet wil, maar omdat ik het niet kan. Klonk goed toen ik op de uitnodiging inging: schrijvers en musici maken van alles over een eiland. 

 1. Er was een Tupperwareparty bij ons thuis, mijn moeder had een stuk of tien vriendinnen uitgenodigd en was licht nerveus
  PREMIUM
  column Thomas Verbogt

  Er was een Tupperware­par­ty bij ons thuis, mijn moeder had een stuk of tien vriendin­nen uitgeno­digd en was licht nerveus

  Soms verdwijnt er iets waarvan ik niet wist dat het nog bestond. Gisteren las ik over het einde van de Tupperwareparty. Zeker ruim vijftig jaar niet meer aan gedacht, terwijl ik waarschijnlijk wel van die plastic bakjes in huis heb. Ze zijn voor in de ijskast, maar het kan best zijn dat er een op een verre plek op zolder staat, vol spijkers of dingetjes die ik niet kan benoemen.
 2. Ben je zelf niet een beetje beperkt als je de avondklok als vrijheidsbeperking beleeft?
  PREMIUM
  Column Thomas Verbogt

  Ben je zelf niet een beetje beperkt als je de avondklok als vrijheids­be­per­king beleeft?

  Was die avondklok zo verschrikkelijk? Hier en daar hoor ik zeggen dat het de ergste vrijheidsbeperking in de coronatijd was. Weet niet of ik makkelijk praten heb, maar denk: valt toch wel mee, is ‘vrijheidsbeperking’ niet een te groot woord? Ik gooi er zelfs een schepje bovenop: ben je zelf niet een beetje beperkt als je de avondklok als vrijheidsbeperking beleeft?
 1. Corona sloopt ook Indiase platteland: lijken drijven in de Ganges
  Play

  Corona sloopt ook Indiase platteland: lijken drijven in de Ganges

 2. Pro-Palestinademonstratie loopt uit de hand
  Play

  Pro-Palesti­nade­mon­stra­tie loopt uit de hand

Columns