Volledig scherm
PREMIUM
Bij twee werknemers van Nerds & Company wordt een chip onder de huid aangebracht, waarmee je deuren kunt openen en je computer kunt opstarten.

Stel dat die chip het niet doet! Sta je daar met 45 boodschappen op de lopende band

column thomas verbogtIn een radioprogramma hoorde ik een man met een frisse stem spreken over een chip die hij onder zijn huid had laten aanbrengen. Daarmee kon hij binnenkort in winkels betalen. Had ik natuurlijk over gehoord, ben niet achterlijk, maar het is informatie waartoe ik afstand voel, niet omdat ik behoudend ben, maar bang dat er iets verloren gaat. 

Bijvoorbeeld het gesprekje over een betaalpas die het niet doet. De vrouw achter de kassa pakt die dan van je af en gaat die een paar keer over haar mouw wrijven.

En dan doet hij het weer! Daar praat je ook even over. Niet dat het een gesprek is waarmee je veel opschiet, ik bedoel dat het verder weinig aan je toevoegt, maar toch is het een kleine gebeurtenis waaruit blijkt dat we allemaal maar mensen zijn die elkaar een beetje moeten helpen. 

  1. Aan haar rechterschouder hangt een tas. De pumps kunnen daar makkelijk in
    PREMIUM
    column thomas verbogt

    Aan haar rechter­schou­der hangt een tas. De pumps kunnen daar makkelijk in

    Graag begin ik met: Het is stil op straat. Het is stil op straat, het begin van een herfstdag van topkwaliteit. Die dag moet nog op gang komen, maar er is al wat goud in de lucht te zien. Het ruikt naar november, niet vreemd natuurlijk, want het is november. Ieder jaar fascineert me die geur die ik nauwelijks kan omschrijven. Heeft met kaler wordende bomen te maken en de winter in de verte.

Columns