Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Trompet

Thomas VerbogtBij de dood van Anneke Grönloh denk ik aan de dagen waarmee zij onlosmakelijk verbonden was, in mijn geval de eerste helft van de jaren zestig. Met haar repertoire had ik weinig, maar ik vond haar sympathiek.

Haar liedjes klonken dikwijls door ons huis, niet alleen uit de radio, mijn moeder zong ze ook, op volle kracht, samen met vriendinnen ('tantes' voor mij) die vaak vrolijk op bezoek waren. 'Brandend zand en een verloren land en een leven vol gevaar'. Wim Kan heeft het lied al eens geanalyseerd en we waren het allemaal met hem eens: tamelijk onbegrijpelijk. 

  1. ‘Een ‘Freriksje’, de lompe manier om ontslagen te worden’
    PREMIUM
    column

    ‘Een ‘Freriksje’, de lompe manier om ontslagen te worden’

    Wordt al een ‘Freriksje’ genoemd, de lompe manier waarop Philip Freriks zondag tijdens een radioprogramma als columnist van dat programma ontslagen werd. Of deze kwestie het Jaaroverzicht van het Journaal haalt, weet ik niet. Bij Jeroen Pauw werd duidelijk dat de VPRO het wel degelijk zo bedoelde. Niet de manier waarop, maar dat hij weg moest, terwijl de omroep dat maandag en dinsdag sterk bleef ontkennen. Dat zijn slappe smoesjes.

Columns