Volledig scherm
PREMIUM
Sylvia Kristel as Emmanuelle © ANP

Voor aanvang had ik Sylvia Kristel niet gezien, wat kwam doordat ik van de zenuwen ver weg was gekropen

Column Thomas VerbogtDeze week verschijnt er een boek over Sylvia Kristel. Aan die mogelijkheid had ik niet gedacht. Ben ik in dat boek geïnteresseerd? Een vraag die ik bij biografieën zelden stel. Is meteen ja of nee. En dan is het natuurlijk afwachten hoe het geschreven is.

Van de films waarin ze speelde, herinner ik me weinig. Ze ging later in haar leven schilderen, ik heb weleens werk gezien, maar ook daarvan staat me niet veel blij. Mijn geheugen is het probleem niet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Aan haar rechterschouder hangt een tas. De pumps kunnen daar makkelijk in
  PREMIUM
  column thomas verbogt

  Aan haar rechter­schou­der hangt een tas. De pumps kunnen daar makkelijk in

  Graag begin ik met: Het is stil op straat. Het is stil op straat, het begin van een herfstdag van topkwaliteit. Die dag moet nog op gang komen, maar er is al wat goud in de lucht te zien. Het ruikt naar november, niet vreemd natuurlijk, want het is november. Ieder jaar fascineert me die geur die ik nauwelijks kan omschrijven. Heeft met kaler wordende bomen te maken en de winter in de verte.
 2. Dan denk je dus dat je goed bezig bent, maar bewerkstellig je sportief een vroegtijdige dood
  PREMIUM

  Dan denk je dus dat je goed bezig bent, maar bewerkstel­lig je sportief een vroegtijdi­ge dood

  Terwijl ik in alle vroegte naar de fitnessclub loop, denk ik na over een bericht dat ik zojuist las. Nou ja, in alle vroegte, het is kwart voor 8, maar soms vind ik dat vroeg. Zeker na wat ik zojuist las. Het ging over sportbeoefening. Je kunt een paar week per week hardlopen, maar als je het alleen op zaterdagochtend doet, en dan ook nog heel kalm aan, maakt dat niet veel uit. Het effect is hetzelfde. In het eerste geval ga je ook eerder dood en dat is waarschijnlijk niet de bedoeling.

Columns