Volledig scherm
PREMIUM
Premier Mark Rutte noemt het overlijden van acteur Aart Staartjes "droevig nieuws". "Aart Staartjes is overleden. Zoals zovelen ben ik met hem opgegroeid", twittert Rutte. © ANP Kippa

Voordat je er erg in hebt, word je ook een Meneer Aart

column thomas verbogtDoor de dood van Aart Staartjes zagen we zondag fragmenten van ongekend geworden televisie. Niet te lang natuurlijk, want de orde van de dag verzet zich tegen deze kwaliteit. Daarmee wil ik niet zeggen dat vroeger alles beter was, want dat was het niet, wat ook niet wil zeggen dat het nu beter is dan toen.

Bij het zien en horen van een liedje uit de Stratemakeropzeeshow betreurde ik weer dat ik toen geen kind meer was, 1972, mijn studententijd begon. Als kind had ik vast veel gehad aan zo’n programma. Je werd er zelfverzekerder door en hoorde je eigen stem beter.

Quote

Als ik in vorm ben, kan ik heel goed Bert (van Ernie) nadoen

  1. In al die bibliotheken gebeurt alles, hoe klein en onvolledig ook
    PREMIUM
    Column Thomas Verbogt

    In al die bibliothe­ken gebeurt alles, hoe klein en onvolledig ook

    Neem een gewone donderdag – nee, fout begin, niets is gewoon: neem een doordeweekse, zo’n enórm doordeweekse donderdag in een kleine plaats ver weg in het noorden of zuiden van het land, of hier in de buurt. Zo nu en dan moet ik er zijn, in de bibliotheek, vanwege de boeken die ik schrijf of deze columns, om er iets over te vertellen of fragmenten eruit voor te lezen. Doe ik graag.

Columns