Volledig scherm
PREMIUM
De heidag van het kabinet. © ANP

Vrijetijdskleding verplicht: op heidag van het kabinet moest het allemaal zeer ontspannen zijn

Column Thomas VerbogtBlijf ik een fascinerend woord vinden: vrijetijdskleding. In mijn jeugd was dat voor mannen vooral een vrolijk geruit overhemd. Voor vrouwen weet ik het niet meer, maar die hadden, geloof ik, geen vrije tijd, ook niet in hun vrije tijd.

Thomas Verbogt

Thomas Verbogt is columnist bij De Gelderlander. In zijn dagelijkse mijmeringen verwondert hij zich over het alledaagse. In 2017 vierde Thomas zijn 25-jarig jubileum bij deze krant.
Klik voor eerdere columns

Ik kom erop nu onze premier zijn jaarlijkse heidag heeft laten organiseren. Voor het kabinet dus. Ik zag de bewindspersonen in vrijetijdskleding, want die is verplicht. Zo’n verplichting lijkt me lastig, ik zou meteen zenuwachtig worden: in hoeverre draag ik met mijn kleren uit dat het menens is met mijn vrije tijd. Veel gymschoenen. Vond ik er iemand minder overtuigend uitzien? Nee, niet echt.

Op de heidag moest het allemaal zeer ontspannen zijn. Ook verplicht. Ongedwongen – dat is het woord. Zo praten ze over de grote lijnen van het nieuwe politieke jaar. 2019 begint op te schieten.

Voltrok zich allemaal in Oisterwijk, een oerdegelijke plek, wat vooral door de meubels komt. Als ik in mijn late puberteit met een meisje mee moest naar haar ouders en in een Oisterwijk-interieur terechtkwam, wist ik dat ik kansloos was.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Columns