Volledig scherm
PREMIUM
© Do Visser

Vuistje

ColumnSoms heb je herinneringen waarvan je denkt dat ze jeugdherinneringen zijn, maar dat is helemaal niet zo. Ze zijn van later. Ik moet er natuurlijk wel bij zeggen dat ik niet precies weet hoe lang je jeugd duurt. Ik ben bijvoorbeeld in sommige opzichten nog niet volwassen en dat is iets waarmee ik niet bepaald wil koketteren. Maar goed, is iets voor een andere keer.

Ik las dit weekend een artikel over het sherrydieet en ik dacht dus dat dat in mijn middelbare schoolperiode populair was, vooral bij vrouwen. Dat ik na school bij een klasgenoot huiswerk ging maken en we hartelijk verwelkomd werden door zijn moeder die de afgelopen uren streng met haar dieet was omgesprongen, en ons gemarineerd omhelsde, wat heus niet alle moeders deden. 

  1. Lang geleden dat ik zo’n protserige toespraak meemaakte
    PREMIUM
    column

    Lang geleden dat ik zo’n protserige toespraak meemaakte

    Werd ik gisterochtend wakker in een ander Nederland? Terwijl ik antwoord zocht op die vraag, verdwaalde ik in een herinnering. En was weer terug in mijn schooljaren, mijn gymnasiumtijd op het Canisiuscollege in Nijmegen, tweede helft jaren zestig. Behalve dat je je door je leerplicht heen ploeterde, kon je ook lid worden van diverse clubs en clubjes. Je mocht natuurlijk zelf weten of je dat deed, maar het was toch min of meer verplicht. Als je er vanaf zag, konden je rapportcijfers er gehavend uitzien.

Columns