Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Vuurland, schiet het dan door me heen, zou ik daar niet eens naartoe kunnen? Maar ja, van de overheid mag je niet op reis

column thomas verbogtHier vlakbij is een grote winkel waarop staat: Kathmandu Outdoor & Travel. Daar kun je van alles kopen voor reizen naar onherbergzame gebieden ver in de wereld. Soms sta ik even stil voor de etalage en zie geavanceerde thermoskannen, truien die de vrieskou trotseren, schoenen voor in het hooggebergte, dat soort dingen. 

  1. Ik vind Het mooiste meisje van de klas te confronterend
    PREMIUM
    Column Thomas Verbogt

    Ik vind Het mooiste meisje van de klas te confronte­rend

    Gisteravond keek ik niet naar het programma Het mooiste meisje van de klas. Ik weet dat het fascinerend kan zijn, maar van al die uitzendingen zag ik tot nu toe soms alleen een fragment. Vind het te confronterend. In de klassen waarin zat, op de lagere en middelbare school, waren geen meisjes. Jongensscholen immers, katholieke. In 1970 kwamen er ook meisjes op, maar toen zat ik voor de tweede keer in de vijfde van het gymnasium en zou ik nog een paar keer moeten blijven zitten om de meisjes mee te maken, maar dat was lastig en aan de horizon straalde het vrije volle leven.

Columns