Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Verbogt © DG

Wij hadden alleen die PvdA'er die tussen tien pizzadozen vleselijk in de weer was

columnNog niet zo lang geleden was het zo dat wanneer in Engeland een parlementslid in een seksuele affaire was beland, die altijd een spectaculaire uitstraling had, die affaire dus. 

Dan was het parlementslid bijvoorbeeld in een leren bikini op een hotelkamer betrapt te midden van een stuk of tien publieke vrouwen. Of was een parlementslid door zijn minnares naakt opgesloten in een bezemkast nadat hij haar de bons had gegeven. 

 1. Je weet ook niet of ze blij is met de ingreep of juist helemaal niet
  PREMIUM
  column Thomas Verbogt

  Je weet ook niet of ze blij is met de ingreep of juist helemaal niet

  Waarschijnlijk is het toeval, gelukkig toeval, maar in mijn directe omgeving vinden weinig cosmetische ingrepen plaats. Kan niet zeggen ‘geen’, want ik weet het niet zo goed. Wel van de mannen. Dat zou ik zeker zien! Dénk ik. Soms hoor ik een vrouw zeggen dat ze ‘toch even een spuitje gaat halen’. Dan vraag ik niet wat voor spuitje en waar het geplaatst wordt, want misschien is die nieuwsgierigheid ongewenst.
 2. Tegen de buurvrouw die toevallig achter me fietste, zei ik: ‘De zak is gescheurd’
  PREMIUM
  COLUMN THOMAS VERBOGT

  Tegen de buurvrouw die toevallig achter me fietste, zei ik: ‘De zak is gescheurd’

  Waar ik graag over schrijf en zal blijven schrijven, omdat het me mateloos fascineert, zijn de overbodige mededelingen die we doen. Dus je struikelt op straat en komt ten val en dan zeg je tegen passanten die zagen wat er gebeurde: ,,Ik ben gevallen.” Of de overbodige vraag: bezoek belt aan, je doet de deur open: ,,Heb je het kunnen vinden?” Waarom dat is, weet ik niet. Ja, het zal met sociale onhandigheid te maken hebben.

Columns