Volledig scherm
PREMIUM

Ze wijst naar mijn mobieltje, steekt lachend haar duim op: Deense meisjes, altijd goed!

column thomas verbogtVan het Deense volk heb ik geen verstand. Ik was hier een jaar of tien geleden, paar dagen, en toen heb ik niet scherp opgelet. Nu moet het wel, want het Deense volk let ook op mij: in een restaurant vraagt een jonge Deense ober of ik mijn vaccinatiebewijs kan laten zien. 

 1. De bedoeling is dat de man ergens uitstapt en dan hard naar huis fietst
  PREMIUM
  column thomas verbogt

  De bedoeling is dat de man ergens uitstapt en dan hard naar huis fietst

  Nieuw woord geleerd! Kwam het tegen in een interview met Wouter Bos, lang geleden PvdA-leider en daarna hoog in van alles. Hij is voorzitter geworden van de wielerbond KNWU, niet omdat hij veel van wielrennen weet, maar omdat hij ‘de boel’ goed bij elkaar kan houden. Dat moet in de politiek ook, zegt hij. Merken we de laatste maanden weinig van, maar Wouter Bos is qua politiek van een andere tijd.
 2. Premier Rutte heeft één doel en dat is de langst zittende premier van Nederland worden
  PREMIUM
  column thomas verbogt
  1

  Premier Rutte heeft één doel en dat is de langst zittende premier van Nederland worden

  Soms lukt het je een probleem waarmee je worstelt, met vrienden te bespreken. Ik zeg ‘lukken’, want het valt niet altijd mee, je stelt je immers kwetsbaar op. Maar uit ervaring kun je weten dat het geen kwaad kan, al was het alleen omdat het formuleren van een probleem het al in de buurt van een oplossing brengt. We zeggen niet voor niets dat je ergens geen woorden voor hebt, maar als je die wel hebt, snap je er al wat meer van.

Columns