Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Thomas Verbogt. © Do Visser

Zuinig met water? Misschien kan ik douchen in een teiltje

columnVoor en achter het huis staan planten, in potten, ter vervanging van een tuin waarvoor hier geen ruimte is. Die planten moeten water krijgen, want ze hoeven natuurlijk niet dood. Misschien heeft op dit moment harde regen het land doorweekt, maar terwijl ik dit schrijf adem ik een hittegolf in. De planten dus ook.

Met de planten achter het huis ben ik alleen. Ze staan op een binnenplaatsje waar niets gebeurt en nooit iemand is. Niemand slaat me gade terwijl ik ze water geef (en ook zacht toespreek: 'Toe maar jongens, drink maar lekker.') Aan de voorkant ligt dat anders. Dan bevind ik me in de publieke ruimte. Misschien moet ik daar anders omgaan met het water, in ieder geval zuiniger

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘We vinden het fijn als we kunnen lachen, maar dat is u wel toevertrouwd’
    PREMIUM
    column Thomas Verbogt

    ‘We vinden het fijn als we kunnen lachen, maar dat is u wel toever­trouwd’

    In mijn directe omgeving leest niemand Libelle. Ik geloof niet uit principe, maar men komt er niet toe. Daarom kan ik het ook niet hebben over de 85ste verjaardag van het tijdschrift dat het nog steeds goed doet, beter dan Margriet. Ik las vorige week een interview met de hoofdredacteur van Libelle, Hilmar Mulder, en die zei dat de Libelle-lezer iets vlotter is dan die van Margriet. Zelf houd ik van vlot.

Columns