Tjapko van Daalen van KleurrijkWonen en Marc Hesen van Prezzent tekenden deze week de huurovereenkomst.
Volledig scherm
Tjapko van Daalen van KleurrijkWonen en Marc Hesen van Prezzent tekenden deze week de huurovereenkomst. © KleurrijkWonen

18 appartementen voor begeleid wonen op plek De Ark in Tiel

TIEL - Er komen appartementen voor begeleid wonen aan de Hoveniersweg in Tiel. Zorginstelling Prezzent gaat ze huren van woningcorporatie Kleurrijkwonen.

De twee organisaties tekenden afgelopen week de huurovereenkomst. Op de beoogde plek staan nu nog de gebouwen De Ark en het Grachtenhuis. Vanwege de slechte staat van de panden gaan ze voorjaar 2019 tegen de vlakte. Alleen de gevel van De Ark blijft behouden. Deze heeft volgens Kleurrijkwonen, hoewel het gebouw geen monument is, ‘cultuurhistorische waarde voor de stad Tiel’.

Verstandelijke en/of lichamelijke beperking

Bij Prezzent kunnen cliënten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking terecht. De organisatie biedt diensten aan op het gebied van wonen, werken en vrijetijdsbesteding. Twee jaar geleden had KleurrijkWonen al plannen om appartementen op te trekken aan de Hoveniersweg, maar het bestemmingsplan moest nog worden herzien. Ook toen waren de woningen bedoeld voor begeleid wonen onder de vlag van Prezzent, maar zouden het appartementen voor sociale verhuur worden als de zorgorganisatie ervan afzag.

KleurrijkWonen hoopt de nieuwe bewoners van Prezzent in de zomer van 2020 te kunnen verwelkomen in hun appartementen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland