Volledig scherm
© ANP

23-jarige Tielenaren cel in voor zware mishandeling Almeerder

TIEL - Twee Tielenaren, beiden 23 jaar, moeten de cel in omdat ze een man uit Almere in december van 2014 ernstig hebben mishandeld bij een vechtpartij in hun woonplaats. Het slachtoffer raakte zo ernstig gewond dat hij blijvend zwaar hersenletsel heeft opgelopen. Een derde dader, de 57-jarige vader van een van Tielenaren, heeft een werkstraf gekregen van 100 uur.

De hoofdverdachte, zoon van de 57-jarige, heeft een jaar cel gekregen. Zijn even oude mededader moet acht maanden de gevangenis in. Daarnaast moeten de twee 23-jarigen samen een schadevergoeding van ruim 60.000 euro betalen aan hun slachtoffer.

Vriendin
De man uit Almere werd die avond twee keer aangevallen door de veroordeelden. Eerst kreeg hij het op de Varkensmarkt aan de stok met de hoofdverdachte en diens vader. De Almeerder schoot de vriendin van de 23-jarige te hulp die belaagd werd door de twee mannen. Toen lukte het de Almeerder om zich uit de voeten te maken.

Bewusteloos
Bij het tweede treffen, lukte dat niet. De man werd hard op zijn hoofd geslagen door de tweede 23-jarige. Hij viel hij op de grond en raakte het bewustzijn kwijt. Terwijl de Almeerder weerloos op de grond lag, sloeg de hoofdverdachte nog een keer hard op het hoofd van de Almeerder. Vervolgens lieten de twee hun slachtoffer op de grond achter.

De rechter rekent hen dit zwaar aan. Het slachtoffer zelf kan zich niets meer herinneren van de nacht en de weken erna. Vanwege zijn verwondingen werd de man vier dagen in coma gehouden en werd hij meerdere keren geopereerd.

Rivierenland