Volledig scherm
Rockin Old School Tiel. Rechts Paula van Dijk, met drumstokken Lies Westbroek.Foto Raphaël Drent

60-plusrockers gaan door na slotconcert

TIEL - De derde editie van Rockin' Old School Tiel, bedoeld voor rockende 60-plussers, beleeft zondagmiddag het slotconcert in Twentietoe in Tiel. Maar er komt, dankzij De Plantage, een vervolg van het muzikale project.

Rockin' Old School, opgezet door onder andere Opheusdenaar Jan Woldberg, heeft inmiddels her en der in het land navolging gevonden. Mozaïek Welzijn en kunstencentrum De Plantage hebben laten zien dat ouderenwerk swingend kan zijn.

Workshops
Na acht workshops beklimmen meer dan twintig oudere rockers het grote podium van Twentietoe in Tiel. De Gelderlander heeft de voorbereidingen van de muzikanten dit najaar in een serie artikelen gevolgd.

Onzeker
Het was even onzeker of er een vierde editie van Rockin' Old School zou komen. Mozaïek Welzijn stopt er mee, maar De Plantage is zo enthousiast dat er zeker een vervolg komt. Bandcoach Jan Lucas van Velzen: „Vanaf 13 januari zijn 55-plusmuzikanten die willen oefenen op de vrijdagmiddag welkom in Twentietoe. De repetities gaan door tot de zomer. Ik weet al dat er velen doorgaan, maar nieuwelingen zijn zeer welkom. Voor begeleiding kunnen ze mij desgewenst inhuren. Maar eerst ons slotconcert zondag, vanaf 14.00 uur.”

Rivierenland