Volledig scherm
Rockin' Old School in Tiel. © DG

75-jarige rockers 'still going strong' in Tiel (video)

TIEL - De derde editie van Rockin' Old School Tiel bracht zondagmiddag 150 enthousiaste muziekliefhebbers naar popcentrum Twentietoe in Tiel.

Zanger Cees van Oort wees met zijn vinger naar de hemel, maar staat nog met beide voeten stevig op aarde. Hij sloot met zijn ROS Band III Now or Never, een klassieker van Elvis krachtig af met: Be mine Tonight, oftewel wees de mijne vannacht. Van Oort is met zijn 75 jaar de oudste deelnemer aan de derde editie van Rockin' Old School, het Tielse muziekproject voor 60-plussers. Dat project werd zondagmiddag in een met 150 man volgepakt Twentietoe afgesloten met het slotconcert van de drie bands Ouwe Klare on the Rock, ROS Band III en NOSM's.

Plezier
Muziekdocent Jan Lucas van Velzen zag het met plezier aan: „Het mooie is, je ziet dat bijna iedere oudere die zich meldt dat in eerste instantie voor de lol doet om één keer in zijn of haar leven op een poppodium te staan. Maar als ze eenmaal bezig zijn zie je dat de omslag er al snel komt: ze willen vooral beter worden en een kwaliteitsslag maken. Hoe oud ze ook zijn: ze willen graag steeds beter leren rocken. En dat kan ook, blijkt steeds weer.”

Op vrijdag 13 januari 2017 begint de vierde editie van Rockin' Old School Tiel.

Een uitgebreid verhaal in De Gelderlander, editie Rivierenland, van maandag 28 november, als e-paper te lezen via krant.gelderlander.nl

Bekijk hier een video-impressie.

De derde editie van Rockin' Old School Tiel bracht zondagmiddag 150 enthousiaste muziekliefhebbers naar popcentrum Twentietoe in Tiel.

Rivierenland