Volledig scherm
De Waalkade in Tiel toen er nog auto's op geparkeerd konden worden. © Raphael Drent

Aanbesteding voor nieuwe Waalkade mislukt

TIEL - De aanbesteding voor vernieuwing van een deel van de Waalkade in Tiel is mislukt. Dat heeft wethouder Marcel Melissen laten weten. De laagste inschrijver zit 566.000 euro boven het beschikbare budget.

In februari was door de gemeenteraad, vanwege de gestegen bouwkosten, al een miljoen extra uitgetrokken bovenop de vier miljoen die al beschikbaar was.

In de plannen moet de kademuur worden gerenoveerd. Naast de kademuur komt een strook parkeerplaatsen met een boulevard door het midden. Ook moeten er nieuwe trappen komen naar de Havendijk. Het middendeel van de Waalkade wordt in de plannen ongemoeid gelaten.

Het is nog niet duidelijk hoe het nu verder moet met de plannen voor de kade.  Volgens wethouder Melissen moet de politiek over drie mogelijkheden, waarvan er wat hem betreft maar twee een optie zijn. Melissen: ,,Het is de vraag hoe we dat gaan doen. Gaan we de plannen versoberen, of komen we terug bij de raad met een nieuw voorstel voor het budget. De derde optie, niets doen, is wat mij betreft niet zo aan de orde."

In tegenstelling tot eerder berichtgeving worden de trappen langs de Waalkade naar de Havendijk wel nog dit jaar aangelegd. Dit project staat los van de overige werkzaamheden in fase 1. De aanleg van de trappen begint in de week van 14 mei, de verwachting is dat de trappen rond 9 juli klaar zijn.

Gedurende deze tijd wordt ook de Pinksterkermis op de kade gehouden. Volgens de gemeente bijt dit elkaar niet. Het werkterrein wordt afgesloten met hekken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland