Volledig scherm
PREMIUM
Forensische onderzoek in de Burgemeester Van Altenastraat waar een aanslag met brandbommen werd gepleegd. © Raphael Drent

Aanslag, steekpartij, overval; aan criminaliteit geen gebrek in Rivierenland

CRIMINALITEITTIEL - Het is onrustig in Rivierenland. De politie heeft de handen vol aan onderzoeken naar een moordaanslag, verschillende steekpartijen – al dan niet met dodelijke afloop –, drugshandel, wapengekletter en overvallen; de recherche verveelt zich niet. Voor zover bekend hebben de veel van de zaken niets met elkaar te maken, maar het maakt wel duidelijk: aan criminaliteit geen gebrek.

Moordaanslag Tiel
Het is angstvallig stil rond het politieteam Luxemburg dat de aanslag op het huis van een ambtenaar in Tiel onderzoekt. In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 februari 2019 gooien twee tot vier donker geklede jongeren van een jaar op 20 oud brandbommen naar het huis en de auto van een Tiels gezin. Dat ligt op dat moment te slapen en kan alleen via een balkon aan de achterkant van het huis ontsnappen. Een moordaanslag, zo oordeelt de politie al gauw. Maar inmiddels twee maanden later, is er nog niemand aangehouden in de zaak. Geen van de vier daders, maar ook geen opdrachtgever: het is aannemelijk dat de jongens de aanslag niet zelf hebben bedacht. Zeker omdat de bewoner ambtenaar is en gaat over het verstrekken van vergunningen. Dat er een link is tussen zijn werk en de aanslag, is een aannemelijk scenario. Dat het zo stil blijft, kan twee dingen betekenen: of de politie wacht op de juiste puzzelstukjes tot de zaak aan het rollen komt of ze zitten op een dood spoor. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland