Grote brand in Hedel. Bij de woningbrand raakten twee broers gewond. De brandstichting hield verband met een afpersingszaak tegen fruithandel De Groot. De brandstichting past in een reeks van dertien geweldsincidenten op de thuisadressen van (oud)-medewerkers van het Hedelse fruitbedrijf. Die liepen uiteen van kogelinslagen tot vuurwerkbommen en zelfs een handgranaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Grote brand in Hedel. Bij de woningbrand raakten twee broers gewond. De brandstichting hield verband met een afpersingszaak tegen fruithandel De Groot. De brandstichting past in een reeks van dertien geweldsincidenten op de thuisadressen van (oud)-medewerkers van het Hedelse fruitbedrijf. Die liepen uiteen van kogelinslagen tot vuurwerkbommen en zelfs een handgranaat. © Meesters Multi Media

Aanslagen bij personeel fruithandel De Groot waren ‘in opdracht’, man (18) bekent betrokkenheid

ARNHEM/ HEDEL - Vier mannen van 17, 18, 19 jaar uit Amsterdam en 23 jaar uit Almere die worden verdacht van de brandaanslag op een woning aan de Kogge in Tiel 4 op 5 juni dit jaar, blijven nog langer vastzitten. Ze worden verdacht van poging moord, bleek woensdag voor de rechtbank in Arnhem. Een 18-jarige man heeft zijn betrokkenheid bij aanslagen rondom de Hedelse fruithandel De Groot bekend.

4 reacties

 • Elisa deJong

  1 maand geleden
  Blijf weg uit “deze kringen”.. een beetje geld “winnen”, waar mega ellende en onrust voor in de plaats komt..
 • P.L. Derksen

  2 maanden geleden
  @Theo, zo beginnen ze allemaal. Keihard aanpakken zodat andere het wel uit hun hoofd laten.
 • Henk Doddema

  2 maanden geleden
  Met dank aan het OM dat de gegevens van alle werknemers in het dossier vermeldde.
 • Theo Rijswijk

  2 maanden geleden
  Een klein niets betekenend visje in een groot netwerk. Hij wordt geslachtofferd. Het geld zal hij inmiddels wel op hebben.

Rivierenland