Volledig scherm
© Foto: Schouwburg Agnietenhof

Agnietenhof een van de meest gastvrije theaters volgens ANWB-leden

TIEL - Schouwburg Agnietenhof in Tiel behoort tot de meest gastvrije theaters van Nederland. Dat is tenminste de uitkomst van een peiling onder 17.000 ANWB-leden.

De leden konden de afgelopen tijd stemmen op hun favoriete theater, schouwburg of concertgebouw. Theaters werden beoordeeld op bereikbaarheid, horeca in en om het pand, het prijsniveau, sfeer en uitstraling, het zitcomfort, het zicht op het podium en het aanbod van voorstellingen. 

Tien genomineerden

Voor de verkiezing zijn 40 theaters genomineerd in vier categorieën; grote steden, grote gemeenten, middelgrote gemeenten en kleine gemeenten. Bij de kleine gemeenten is de Agnietenhof een van de tien genomineerden. In 2016, de eerste editie van de verkiezing, werd de schouwburg ook genomineerd. De schouwburg behoorde echter niet tot de prijswinnaars. De Rijswijkse Schouwburg won toen bij de kleine gemeenten, vorig jaar won Theater het Kruispunt in Barendrecht. 

Winnaar

In iedere categorie wordt een gouden, zilveren en bronzen prijs uitgereikt. Van de vier gouden winnaars wint het theater met de hoogste score de titel ‘Meest gastvrije theater’. In 2016 en 2017 ging De Goudse Schouwburg er met de hoofdprijs vandoor.

Het ANWB UIT Magazine heeft een oplage van circa 1 miljoen exemplaren en bundelt een keur van voorstellingen in theaters door heel Nederland. Op 2 oktober maakt directeur van de ANWB Frits van Bruggen bekend wie van de veertig genomineerde theaters zich één van de winnaars mag noemen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland