Volledig scherm
Patricia van de Lagemaat en zoon Abel. © Raphael Drent

Al 4000 euro ingezameld voor Tiels zorggezin na diefstal tandem

TIEL - Een inzamelingsactie voor het gezin van Patricia van de Lagemaat uit Tiel heeft al ruim 4000 euro opgeleverd. In april werd haar speciale tandem, bedoeld voor het vervoer van haar beperkte zoon Abel (11), gestolen bij de Jumbo in Tiel.

De fiets is nog altijd niet terecht, ondanks de aandacht die Van de Lagemaat met ruim 1600 retweets en zo’n 200 vind-ik-leuk’s op Twitter genereerde. Wel startte Jacomien Wolfkamp, een kennis van het gezin, een inzamelingsactie onder de noemer ‘Geef dit zorggezin een toekomst!’. De teller op de website van donatiewebsite Dream or Donate staat momenteel op 2155 euro.

,,En via het betalingssysteem Tikkie is er ook zo’n 2000 euro binnengekomen’’, aldus Van de Lagemaat. Maar dat systeem is losgelaten omdat het maximum aan betalingen per Tikkie 30 is. De actie op de donatiesite loopt zo lang als nodig is.

Afgestemd op Abel

De gestolen tandem was met rugsteun, veiligheidsriemen en trapondersteuning helemaal afgestemd op het vervoer van Abel en het enige beschikbare vervoersmiddel van het gezin. ,,Die hebben we gekregen via de wmo-beschikking van de gemeente’’, aldus Van de Lagemaat. ,,Ik hoop dat ik via die weg weer een andere kan krijgen.’’ De kans dat de ‘oude’ tandem weer bij haar terugkomt, acht ze vrij klein.

,,Misschien is het vervoersprobleem zo op te lossen’’, vervolgt Van de Lagemaat. Want de tandemdiefstal betekende problemen voor het wegbrengen van Abel. ,,Hij kan kleine stukken lopen, maar de dichtstbijzijnde supermarkt is te ver.’’ Daarvoor moet hij in de rolstoel mee. ,,Maar daar kun je niet heel Tiel mee door. Dat red ik niet; en hij ook niet.’’

Auto ook verkocht

Haar auto heeft Van de Lagemaat moeten verkopen. Door de zorg voor Abel - en het bijkomende gebrek aan tijd om te werken - heeft ze elke cent nodig om rond te komen. De duizenden euro’s gaan waarschijnlijk niet naar een nieuw voertuig. ,,We hebben veel kosten, vooral veel medische. Abel heeft bijvoorbeeld aangepaste schoenen nodig, maar die kosten al snel 3000 euro. Die worden deels vergoed, maar niet helemaal.’’

Meer informatie staat op de speciaal aangemaakte Facebookpagina Help dit zorggezin uit de brand.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland