Volledig scherm
KRS One

Amerikaanse rapper KRS-One komt naar Nijmegen en Tiel: ‘Woop Woop, that’s the sound of da police’

videoRapper KRS-One, één van de grondleggers van de hiphop, komt naar Nijmegen en Tiel. In juni treedt de Amerikaan op in poppodium Zinder, op 31 mei staat hij in Doornroosje.

KRS-One doet Tiel aan met The Freestyle Tour. In zijn concerttour is Tiel na Rotterdam de derde plaats die de rapper aandoet in Nederland. Na Tiel volgen nog Amsterdam, Enschede, Groningen en Alkmaar.

KRS-One dankt zijn bekendheid vooral aan zijn hit Sound of da Police. Die plaat is uitgegroeid tot een van de absolute klassiekers van de hiphop.

En als het gaat over hiphopgeschiedenis is het onmogelijk dat KRS-One, geboren als Lawrence “Kris” Parker, niet wordt besproken. Halverwege de jaren ‘80 begon hiphop aan een opmars waar KRS-One als frontman van de groep Boogie Down Productions een belangrijk onderdeel van werd. Nadat de dj van de groep, Scott La Rock, werd doodgeschoten ging KRS-One onder zijn eigen naam verder en drukte hij met zijn solo album Return of the Boom Bap uit 1993 opnieuw een stempel op hiphop, vooral dankzij de single Sound of da Police.

Lees verder onder de video

The Freestyle Tour

Volledig scherm
Rapper KRS-One komt naar Tiel © Persfoto

KRS-One staat ook wel bekend als Teacha. Dit komt vooral door de verschillende boeken die hij schreef over hiphop en omdat hij nog steeds lessen en lezingen geeft over de hiphopcultuur. Verder is KRS-One politiek actief en richtte hij na de dood van La Rock de Stop the Violence Movement op. De inmiddels 52-jarige rapper toert regelmatig.

Poppodium Zinder laat weten trots te zijn om deze grote naam aan te kondigen. Kaarten voor de show op zondag 2 juni zijn verkrijgbaar via zinder.nl/podium en kosten 22 euro. Kaarten bij Doornroosje in Nijmegen kosten 28,50 euro. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland