Volledig scherm
© pixabay.com

Amsterdammer cel in voor betasten meisjes (6 en 7) in Tiel

TIEL - Een 49-jarige man uit Amsterdam moet vijf maanden de cel in voor het betasten van twee jonge meisjes in Tiel. Zo maakte de rechtbank dinsdag bekend. De man volgde de kinderen van 6 en 7 jaar, toen hij uit een coffeeshop kwam in Tiel en hen zag fietsen.

Hij was in Tiel omdat hij een week lang op het huis van een kennis paste.

'Was nieuwsgierig'
Op een klein pleintje, ingeklemd tussen een paar flatgebouwen sprak hij de meisjes aan en ging hij met ze naar een boomhut. „Van het een kwam het ander", zei hij tijdens de rechtszaak, twee weken terug. „Ik vond het ongemakkelijk, maar ook interessant. Was nieuwsgierig.”

Behalve dat de man de meisjes heeft betast, heeft de Amsterdammer zich ook door zijn slachtoffers laten betasten.

'Ernstige ontucht'
De rechtbank beoordeelde de zaak als 'zeer ernstig'. Naast de vijf maanden cel heeft de Amsterdammer een voorwaardelijke straf van zeven maanden gekregen. Omdat de man verminderd toerekeningsvatbaar is moet hij zich laten behandelen. Ook heeft de 49-jarige een gebiedsverbod voor Tiel gekregen en moet hij in totaal 1816,70 euro aan schadevergoedingen betalen.

Eis
De straf is lager dan geëist: de officier van justitie eiste tijdens de zitting een celstraf van vijftien maanden, waarvan tien voorwaardelijk.

Rivierenland