Volledig scherm
PREMIUM
Feestverlichting in de binnenstad van Tiel. © William Hoogteyling

App moet Tiels centrum verbeteren: ‘Op vergaderingen komt bijna niemand’

TIEL - Een app moet de samenwerking tussen winkeliers en Hart van Tiel verbeteren. De ondernemersvereniging weet te weinig van de behoeften van middenstanders. 

Te weinig Tielse winkeliers laten op beslissende momenten hun stem horen. Hart van Tiel slaagt er niet in om de ondernemers goed te bereiken en dat baart binnenstadsmanager Gertjan van Ingen zorgen. ,,Om een voorbeeld te noemen: in 2010 hebben we een vergadering belegd om de plannen voor de Waalkade te bespreken, daar zouden veel parkeerplaatsen verdwijnen. Dan komt er bijna niemand. En als dan in 2018 de uitvoering begint, begint er een opstand. Maar dan sta je voor een voldongen feit.’’

Koopzondag

Ook over extra koopavonden en -zondagen bestaat in Tiel nog altijd veel ruis. Iedere winkelier bepaalt zelf óf en hoe lang hij opengaat. Het geeft een rommelig beeld en zorgt voor teleurstelling bij het publiek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland