Volledig scherm
Het festivalterrein van Appelpop. © Raphael Drent

Appelpop en Fruitcorso succesvol maar wel te duur

TIEL - Afgezien van een budgetoverschrijding en de drukte bij Appelpop en het Fruitcorso valt er weinig op de organisatie aan te merken, stelt de gemeente Tiel vast in de evaluatie van de evenementenweekeinden.

Zo kwam er nog 7.000 euro bovenop de 60.000 euro die de gemeenteraad eenmalig extra had uitgetrokken.

Aantal bezoekers
Hiernaast wordt Appelpop gevraagd om na te denken over hoe het aantal bezoekers dat tegelijkertijd op de Waalkade is, niet hoger wordt dan 40.000. Onder de goede omstandigheden van afgelopen editie is besloten eenmalig zo'n 5.000 mensen extra toe te laten. Dit vooral omdat het weigeren van deze mensen wellicht meer problemen opgeleverd zou hebben dan het toelaten.

Bezuinigingen
Hoewel nog niet alle rekeningen binnen zijn, kost de organisatie van Appelpop en het Fruitcorso de gemeente Tiel dit jaar zo'n 212.000 euro. Eenmalig is er voor dit jaar 60.000 euro extra uitgetrokken, met de opdracht op het totale evenementenbeleid vanaf 2017 flink te bezuinigen.

Het plan voor die bezuiniging is onlangs, met name door fel protest door de organisaties van Fruitcorso en Appelpop, afgeschoten. Tiel zal dus volgend jaar naar verwachting weer minimaal die 60.000 euro extra moeten uittrekken. Er komt een onderzoek naar hoe er wel bezuinigd kan worden op de evenementen in Tiel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland