Volledig scherm
Drukte op het festivalterrein van Appelpop. Voor de megatent op de achtergrond geldt ook dit jaar een rookverbod. © Foto Raphael Drent

Appelpop houdt rokers met borden uit de tenten

TIEL - De organisatie van Appelpop zet voor de 28ste editie op vrijdag 13 en zaterdag 14 september op de Waalkade in Tiel geen extra mensen in die toezien op het rookverbod in de tenten van het popfestival. 

Bij de organisatoren van het dancefestival Emporium in Wijchen viel vorig jaar nog een boete van 13.500 euro op de deurmat toen controleurs van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit bezoekers in de tenten hadden zien roken.

Gebeurt dat zaterdag weer worden de boetes verhoogd naar 13.500 euro per tent waar mensen betrapt worden met een sigaret. In Wijchen worden daarom extra vrijwilligers ingezet die louter in de gaten houden dat er in de tenten niet gerookt wordt.

Vertrouwen

,,Wij vertrouwen er op dat iedereen netjes buiten de tenten rookt’’, zegt Kees van Keulen. De voorzitter van Appelpop rekent er op dat mededelingen op de LED schermen en op de borden bij de ingangen van de tenten voor de 125.000 bezoekers voldoende zijn om het het rookverbod te handhaven.

Op een eventueel verbod van lachgas (verkoop en gebruik) op het festivalterrein beraadt de organisatie van Appelpop zich nog. Van Keulen: ,,We zijn er mee bezig. Bij zo’n maatregel moeten we ook de reglementen aanpassen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland