Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Eveline Van Elk

Avri: blik mag nu ook bij plastic en drinkpakken

RHENEN - Inwoners van Rivierenland mogen hun blikken en blikjes vanaf 1 november bij het plastic afval en drinkpakken doen. De reden: er wordt zo veel blik gescheiden aangeleverd dat de blik-compartimenten overvol raken.

Avri voerde in juli in Rivierenland een systeem in waarbij restafval - tegen betaling - in de ondergrondse containers gegooid moet worden. Sindsdien wordt er veel meer afval gescheiden en er wordt twee keer zo veel blik ingeleverd dan was verwacht.

Vanaf 1 november

De compartimenten voor blik raken daardoor overvol. Om te zorgen dat iedereen glas en blik goed kwijt kan, mag blik vanaf 1 november bij plastic verpakkingen en drinkpakken.

Blikken en blikjes kunnen in de speciale zakken voor plastic afval die bewoners van flats gebruiken. Vanaf eind oktober kunnen bewoners van het centrum van Culemborg, Tiel en Zaltbommel hun blik kwijt in de nieuwe ondergrondse containers voor plastic verpakkingen en drinkpakken.

Ook in de huiscontainers

Blik kan ook in de huiscontainers voor plastic verpakkingen, maar mag voorlopig ook gewoon in de glasbak.

Joost Reus, voorzitter van het Algemeen Bestuur van Avri: ,,Veel inwoners vinden het gemakkelijker om blik bij hun plastic verpakkingsafval te doen. Dat kan vanaf 1 november. De glasbakken raken zo ook minder snel vol met blik.”

Rivierenland