Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. © ANP XTRA

Beschonken bestuurder rijdt door na aanrijding, politie rijdt hem klem op A15

TIEL - Een automobilist die stevig onder invloed was van alcohol is gisteravond aangehouden nadt hij een aanrijding had veroorzaakt en daarna was doorgereden. De man werd uiteindelijk door meerdere politieauto’s klemgereden op de snelweg A15. 

De politie kreeg de melding tijdens de grote verkeerscontrole die gisteravond plaatsvond in Tiel.

Direct gingen meerdere eenheden op zoek naar de verdachte, die dankzij een zeer alerte getuige snel was gevonden. De automobilist negeerde een stopteken van een motoragent en draaide de A15 op. Daar zette de politie hem vervolgens al snel klem.

De verdachte is aangehouden, bij alcoholtest blies hij 720 ug/l. Hij krijgt boetes voor  het rijden onder invloed van alcohol en het doorrijden na een aanrijding. Over de strafmaat zal verkeersofficier binnenkort een beslissing over gaan nemen.

  1. ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemeester Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd
    PREMIUM

    ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemees­ter Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd

    ZALTBOMMEL - Er was geen enkele twijfel over het besluit om de bewoners van de regio Rivierenland te evacuëren in januari 1995. Dat zegt Henk Palm, oud-burgemeester van Zaltbommel, in een reactie op uitspraken van zijn toenmalige collega Ed d’Hondt. ,,Ik weet dat we twijfels hadden. Dat ga je dan echter niet naar buiten brengen, want dan krijg je chaos”, aldus d’Hondt in een interview met De Gelderlander.

Rivierenland