Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Bestuur El Hassani moskee komt met ontwerp voor nieuwbouw in Tiel

TIEL - Het ontwerp voor de nieuwbouw van de El Hassani moskee in Tiel-West is klaar. De schetsen zijn donderdag 28 november te zien tijdens een inloopavond. Het bestuur wil haar moskee en een sociaal cultureel centrum bouwen op de plek van de oude Rotondaschool aan de Maurikstaat.

De El Hassani moskee huist nu al ruim 30 jaar aan de Tielerwaardlaan in Tiel-West. Deze moskee heeft alleen ruimte voor gebedsdiensten. Omdat het bestuur meer activiteiten wil aanbieden zijn er plannen voor een verhuizing en de bouw van een nieuwe moskee met sociaal cultureel centrum aan de Maurikstraat

Parkeren 

Bezoekers van het gebouw kunnen straks op eigen terrein parkeren. Hierdoor ontstaat er volgens het bestuur van El Hassani geen parkeeroverlast in de buurt. Hiervoor moet overigens wel het bestemmingsplan worden aangepast.

Het schoolgebouw is al enige tijd niet meer in gebruik. Op dit moment wordt het gebouw bewoond in het kader van leegstandsbeheer. De inloopavond is 28 november van 19.00 en 21.00 uur in dit pand aan de Maurikstraat 1. 

Rivierenland