Parkeerplaats de Westluidense Poort onder cultuurcentrum Zinder
Volledig scherm
Parkeerplaats de Westluidense Poort onder cultuurcentrum Zinder © William Hoogteyling

Betaald parkeren in Tiel op de schop: tarief omhoog, maar ‘s avonds gratis

TIEL - In de avonduren parkeren in de binnenstad van Tiel is vanaf 1 januari weer gratis. Dat is een van de besluiten die de gemeente deze week heeft genomen. 

Wel gaan vanaf de jaarwisseling de tarieven voor parkeren in de binnenstad omhoog. Ook ligt de maximale parkeertijd voor betaald parkeren in de Damstraat, Gasthuisstraat, Hoogeinde, Oliemolenwal en Vleesstraatvanaf vanaf dan op 45 minuten.. Met deze nieuwe regels hoopt de gemeente de binnenstad ‘autoluwer’ te maken. Bezoekers moeten vaker gaan kiezen voor goedkopere parkeerplekken aan de rand van de stad.

Verbetering voor vergunninghouders 

Met het minder aantrekkelijk maken van parkeren in de binnenstad, hoopt Tiel ook tegemoet te komen aan bewoners met een parkeervergunning. Zij klagen al geruime tijd over een gebrek aan parkeerplaatsen in de buurt van hun huis en zijn soms zelfs genoodzaakt tot betaald parkeren.  

De gemeente staat daarom straks toe dat bewonersvergunningen ook in andere zones van de binnenstad mogen parkeren. En met het verstrekken van honderd extra vergunningen (bovenop de huidige 900) hoopt Tiel tevens de huidige wachtrij voor nieuwe parkeervergunningen te verkleinen.

De gemeenteraad moet de veranderingen formeel nog goedkeuren. 

Rivierenland