Volledig scherm
De eerste kersen worden geveild. © Foto Raphael Drent

Betuwse kersenseizoen geopend met veiling voor het goede doel

WADENOIJEN - De echte Betuwse kersen zijn weer te koop. Het eerste kistje ging dinsdagmiddag naar burgemeester Hans Beenakker van Tiel en de Tielse foodblogger Annemiek Verweij. 

Tijdens deze opening van het kersenseizoen bij Boomgaard d'n Kerkewaerdt in Wadenoijen werden à la Hollandse Nieuwe zes kistjes geveild voor het goede doel. Bijna 600 euro gaat naar kinderdagcentrum De Rietpol in Geldermalsen.

Om het streekproduct bij de consumenten meer onder de aandacht te brengen worden 'de Betuwe kersen' van teler Aart Blom de aankomende weken gepromoot bij een groot aantal supermarkten, zoals Hoogvliet, Deka Markt, Dirk van den Broek en Makro.

Dit jaar zijn er ook weer Open Kersendagen in boomgaard d’n Kerkewaerdt. Dit is op zaterdag 7 en zondag 8 juli. Er zijn dan allerlei kersengerelateerde activiteiten. Ook treden Frans Duijts, de Volendamse zangeres Monique Smit, zanger Ronald Berkt en diverse zangkoren op. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland