Fred Kort bij een beaver deceiver. Dit dient ervoor om de waterloop toch te laten doorstromen ondanks dat er een beverburcht is.
Volledig scherm
PREMIUM
Fred Kort bij een beaver deceiver. Dit dient ervoor om de waterloop toch te laten doorstromen ondanks dat er een beverburcht is. © Theo Peeters

Bever bezorgt Waterschap Rivierenland handenvol werk: ‘Het is soms dweilen met de kraan open’

TIEL/KESTEREN - Wateroverlast, ondergelopen kelders of fietstunnels, en stank. Bevers die dammen bouwen, kunnen soms heel wat ellende veroorzaken. Waterschap Rivierenland uit Tiel plaatst op sommige plekken een buis met ronde gaten door een dam, die ervoor zorgt dat het water door kan blijven stromen.

3 reacties

 • Mies Gooyer

  1 maand geleden
  Nou dat weer
 • Gerrit Louter

  1 maand geleden
  Wat zijn we toch goed bezig....allerlei dieren die hier niet thuishoren met open armen ontvangen en hier loslaten in onze natuur...! in het begin allemaal leuk en aardig , maar de problemen die hierdoor ontstaan worden steeds groter , kijk maar naar de wolf , en zo komen er steeds meer van die rovers bij die alles wat voor hun kaken komt uitmoorden...! diverse soorten weidevogels zijn al zeldzaam , de rest volgt als dit zo doorgaat ..! dank zij die geitenwollen sokken clubjes...!
 • Jan Santing

  1 maand geleden
  Wie waren het toch die met alle geweld de bever weer terug wilde hebben in Nederlandse natuur????
 1. Man (30) overleden na val van dak
  Play

  Man (30) overleden na val van dak

 2. Jonathan (10) loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen
  Play

  Jonathan (10) loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen

Rivierenland