Bevers duiken op in achtertuin Chantal: ‘Als er baby's komen, blijf ik buitenzitten’

VideoTIEL - Bob en Babette de bevers, aangenaam. Chantal van den Heuvel uit Tiel woont aan de Dode Linge en houdt er sinds kort twee wel heel bijzondere achterburen op na. ,,Echt een cadeautje.’’ Maar wel een waarvoor je vroeg op moet staan om ervan te genieten.

Babette (foto) en Bob leven in en rond de Dode Linge.
Volledig scherm
Babette (foto) en Bob leven in en rond de Dode Linge. © Foto Raphael Drent

,,Vorige week maandag dronk ik koffie’’, memoreert Van den Heuvel. ,,En ik keek uit het raam en ik zag ineens een bever voorbijkomen. Te gek.’’ Voor de volgende ochtend zette ze de wekker om 05.00 uur. ,,En dat doe ik nu al een week. Ik vind het gewoon leuk, word er echt heel blij van.’’

Ze vindt het zó leuk dat de beesten inmiddels ook namen hebben: Bob en Babette. Dat bekt lekker, meent Van den Heuvel. ,,Ed en Willem lagen ook iets teveel voor de hand.’’ Hoewel de buren van een paar deuren verderop de knagers wél hebben genoemd naar de gebroeders uit De Fabeltjeskrant.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland