Hans Groskamp (links) en Willem Keijzer bij een van de ondergrondse technische ruimtes van de warmte-koude-opslag, in de wijk kelders genoemd.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Groskamp (links) en Willem Keijzer bij een van de ondergrondse technische ruimtes van de warmte-koude-opslag, in de wijk kelders genoemd. © Raphael Drent

Bewoners van de eerste gasloze wijk van Tiel na tien jaar nog in de kou: ‘Te mooi om waar te zijn’

podcastTIEL - Het moest de eerste gasloze wijk van Tiel worden, Buurt 7 van nieuwbouwwijk Passewaaij. Van de idealen is niets terechtgekomen. Tien jaar later draait de wijk grotendeels op gas. En zitten bewoners nog altijd in de kou.

9 reacties

 • Maso Sanne

  5 maanden geleden
  Tsja zolang mensen op klimaat wappie partijen als Groen Links en D’66 etc blijven stemmen gaat dit steeds erger worden. Zelfde parijen als van de biomassacentrales etc. Kostte maar 11,4 miljard…het is toch andermans geld.
 • Johann Janssen

  5 maanden geleden
  je leest het, dat het plan van het gas af zeer goed is doordacht. alleen het werkt niet. blijf daarom maar gewoon aan het gas en laat je niets anders opdringen. dat GL beleid leidt alleen maar tot meer ellende. nu weer blijkt ook als er brand komt waarbij zonnepanelen betrokken zijn, dat leidt tot een grote milieuramp.
 • Gertjan Verriet

  5 maanden geleden
  Nederland is er nog lang niet klaar voor. Misschien over een jaartje of 25. Dus voorlopig voor ons allemaal gewoon op gas gestookte verwarmings ketel de rest elektrisch toch. Met zonnecollectoren op het dak.
 • Gerrit Louter

  5 maanden geleden
  Allemaal van het aardgas af...? zijn allemaal natte dromen van bepaalde politieke figuren en geitenwollen sokken activisten die denken..? de wereld te moeten redden...er is voorlopig gas genoeg...o.a Rusland kan ons nog vele jaren voorzien van deze schone brandstof , alleen moet de politiek dat wel willen , en het is nu al heel lang bewezen dat warmte pompen e.d niet de oplossing is , dus daar dan ook niet over door blijven drammen..! maar eerst dat op gaan lossen...dan zien we wel weer
 • Joris Goedbloed

  5 maanden geleden
  Het zijn steeds dezelfde bedrijven die met deze rommel installaties komen. Wijk het Mos in Houten sinds het jaar 2000 meteen na oplevering een groot drama met een soortgelijke voorziening in ruim 400 woningen. VROM inspectie doet niets...Niemand doet wat, ja die bedrijven wel, zij vullen hun zakken met subsidies om de bewoners met torenhoge kosten en gevaarlijke apparatuur achter te laten...De tweede kamer mag weleens wakker schrikken hierdoor.. !!!

Rivierenland