Volledig scherm
Renée Houwen van Ongehinderd (links) en Martijn Leeflangm, directeur van ECT Tiel (rechts). © ECT Tiel

Blindegeleidetegels en extra leuningen leiden tot keurmerk voor ECT Tiel

TIEL - Alle Tielenaren, wel of niet goed te been, kunnen zich gemakkelijk door het gezondheidscentrum ECT Tiel bewegen. En om die reden ontving directeur Martijn Leeflang een speciaal keurmerk, uit handen van de organisatie Ongehinderd. 

De afgelopen maanden heeft ECT Tiel diverse aanpassingen gedaan aan haar panden. ,,Onder andere hellingen naar in- en (nood)uitgangen, blindegeleidetegels, wachtkamerdeuren die met een grote knop automatisch te openen zijn, stoelen met leuningen in de wachtkamers, verbrede parkeerplaatsen voor lichamelijk beperkten, strips in de traptreden die diepte markeren voor slechtzienden, extra leuningen in de invalidentoiletten’’, laat het gezondheidscentrum weten. 

Ongehinderd deelt keurmerken uit in de hoop heel Nederland toegankelijk te maken voor mensen die fysieke hinder ondervinden. Een van de oprichters is Gerard de Nooij, die op zijn 23ste door een motorongeval een dwarslaesie opliep en na zijn revalidatie letterlijk ervoer welke drempels er in het alledaagse leven zijn nu hij gebruikmaakt van een rolstoel.

Renée Houwen van Ongehinderd: ,,Weinig organisaties hebben het zo grondig aangepakt als het ECT Tiel. Ons keuringsteam oordeelde de locaties als uitstekend toegankelijk. Het keurmerk is dik verdiend!”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland