Bruikbare sporen gevonden op restanten brandbommen aanslag Tiel

VIDEOTIEL - Forensische experts hebben bruikbare sporen aangetroffen op fragmenten van de brandbommen die in februari naar binnen zijn gegooid bij een 43-jarige ambtenaar en zijn gezin. Dat maakte de politie dinsdagavond bekend in het tv-programma Opsporing Verzocht, waarin opnieuw aandacht voor deze zaak werd gevraagd.

Bij de ambtenaar vlogen in de nacht van 6 op 7 februari brandbommen naar binnen terwijl hij, zijn vrouw en zijn kinderen van 5 en 8 jaar oud lagen te slapen. Politie en justitie beschouwen dat als een poging tot moord.

Sporen op bomresten

Op de restanten van de bommen die bij de woning naar binnen zijn gegooid, heeft het Nederland Forensisch Instituut (NFI) sporen aangetroffen. ,,Wonderbaarlijk’’, zo kwalificeert de politie de vondst. ,,Het gaat om interessante sporen.’’

Of het gaat om sporen die kunnen leiden naar de daders, zoals DNA of vingerafdrukken, heeft de politie niet bekend gemaakt. 

De politie sprak het vermoeden uit dat er mensen zijn die weten wat de aanleiding is geweest voor de aanslag en riep getuigen op zich te melden, desnoods anoniem.

‘Kinderen hadden levend kunnen verbanden’

,,Er moeten mensen zijn die informatie hebben over deze aanslag, waarbij de daders het risico voor lief hebben genomen dat kinderen van 5 en 8 jaar oud levend zouden verbranden omdat iemand zijn zin niet kreeg van de gemeente’’, zegt een woordvoerder van de politie. 

De politie gaat er vanuit dat wraak het motief is geweest. De ambtenaar werkt met lastige dossiers voor Tiel, Culemborg en Geldermalsen. 

12.500 euro voor gouden tip

Op een vorige uitzending reageerden zes tipgevers. Die informatie wordt onderzocht. Er is een beloning van 12.500 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot het oplossen van deze zaak.

In de uitzending werden nieuwe beelden getoond van een Mercedes die volgens de politie met de zaak te maken heeft. Ook een Golf GTD wordt met de zaak in verband gebracht.

Volledig scherm
Forensische onderzoekers stellen sporen veilig na een aanslag op een woning aan de Van Altenastraat in Tiel. Op de brandbommen zijn bruikbare sporen gevonden, blijkt nu. © Raphael Drent
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland