Volledig scherm
De wagen van Drumpt was de jeugdwinnaar van het Fruitcorso 2016. © William Hoogteyling

Buren wint Fruitcorso Tiel 2016 (video)

TIEL - Corsoclub Buren is de winnaar van het de 56ste editie van het Fruitcorso in Tiel. De bouwers vergaarden 331,5 punten met hun wagen en dat was voldoende voor de overwinning.

De jury was onder de indruk van de wagen met 'de edele heer Wildeman en Goudreinet', vernoemd naar de bekende peren- en appelrassen. Duidelijk te zien was dat de bouwers veel tijd in de detaillering van de wagen hadden gestoken. De variatie in kleur- en fruitgebruik was groot.

Dubbele punten
De jury geeft verder geen oordeel, maar beoordeelt de wagens op idee, vorm, kleur, producten en parcours. Daarbij wordt vooral gelet op hoe de wagen overkomt in de stoet. Daarvoor worden dubbele punten gegeven. Buren scoorde op alle punten het hoogst.

Het is de tweede opeenvolgende winst voor Corsoclub Buren. Dat won de jubileumeditie van vorig jaar ook al, destijds met de wagen 'Snavelvissen'.

Ook de publieksprijs ging naar Corsoclub Buren, dat daarmee een dubbelslag heeft geslagen.

Jeugd
Bij de jeugd won Drumpt de eerste prijs.

Teun Luijendijkprijs
Zondag is de uitreiking van Teun Luijendijkprijs, waarbij de jury een wagen met bijzondere techniek of vernieuwende elementen beloont. Deze prijs, die eerst De Oogappel heette, draagt voor het eerst de naam van de man die veel voor het Fruitcorso betekende en die dit voorjaar overleed.

De volledige uitslag:
GROTE WAGENS

Buren Echteld Maas & Waal Neerijnen Culemborg Ingen Zoelen Geldermalsen Tiel Drumpt Buurmalsen/Tricht Kerk Avezaath Maurik

JEUGD

Drumpt culemborg Tiel Geldermalsen Tiel Passewaaij Zoelen

Bekijk in deze video de wagen van Corsoclub Buren.

Volledig scherm
De wagen waarmee corsogroep Buren het Fruitcorso 2016 heeft gewonnen. © William Hoogteyling
Corsoclub Buren heeft het Fruitcorso in Tiel gewonnen. De 51ste editie was een prooi voor de corsogroep, die met hun wagen 331,5 punten haalde.

Rivierenland