John Bronk, mede-eigenaar van Club Rodenburg, voor de discotheek die op last van de burgemeester werd gesloten. Hij mag er niet in.
Volledig scherm
PREMIUM
John Bronk, mede-eigenaar van Club Rodenburg, voor de discotheek die op last van de burgemeester werd gesloten. Hij mag er niet in. © William Hoogteyling

Burgemeesters slaan in het rond met de stok van Damocles: ‘Het leidt tot willekeur’

Met de Wet Damocles kunnen burgemeesters panden sluiten als daar drugs worden gemaakt of verkocht. Deskundigen hebben daar stevige kritiek op. ,,Het leidt tot willekeur.’’

16 reacties

 • EvilAdmin

  3 jaar geleden
  Het zou mij niks verbazen als het merendeel van de huidige raadsleden van GL, PVDA  en SP in het verleden onderdeel is geweest van Grote Broek. Zie daar uw antwoord.
 • Lingewaarder

  3 jaar geleden
  Blijkbaar is het u ontgaan dat de eigenaren van de disco daar zelf helemaal niet van verdacht worden ....
 • Lingewaarder

  3 jaar geleden
  Als dat werkelijk het geval is, dan hoort er een strafrechtelijke vervolging plaats te vinden via OM en rechter. Maar dat gebeurt niet. Er wordt gekozen voor deze veel te makkelijke en ongecontroleerde procedure van de burgemeester, die hier helemaal niet voor is opgeleid. Waanzin!
 • Jaap

  3 jaar geleden
  Ik weet dat er sinds enkele jaren nieuwe eigenaren zijn en dat er sinds die tijd een hoop veranderd is. Beveiliging is flink aangescherpt, je wordt standaard gefouilleerd en moet door een detectiepoortje. Als er zelfs in Nederlandse gevangenissen drugs gevonden wordt, lees: ruim 19.000 positieve drugstesten op de totale 35.000 gedetineerden in Nederland. 
 • depapa

  3 jaar geleden
  In Nijmegen geen willekeur. Dealen en gebruik in Grote Broek (gelegaliseerd krakersbolwerk) mag. Dealen en gebruik in cafés met NEC supporters mag niet.