Volledig scherm
Het ongeval in 2015 © Foto @kwintarian/Twitter

Chauffeur herinnert zich dodelijk ongeluk A15 bij Vuren niet

ARNHEM -  Een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Stolwijk zei vrijdag voor de rechtbank zich niets te kunnen herinneren van het dodelijk ongeluk dat hij in april 2016 veroorzaakte op de A15 bij Vuren. Een 62-jarige vrouw uit Tiel kwam daarbij om het leven.

De vrachtwagenchauffeur reed op cruisecontrol in volle vaart in op een file en veroorzaakte een kop-staartbotsing. 

De auto van het slachtoffer werd platgedrukt tussen twee vrachtwagens.

Hoe kan het dat de chauffeur zich niets herinnert? Hoe kan het dat hij niet heeft gezien dat iedereen voor de file begon te remmen en de alarmlichten aandeed? De chauffeur kan geen antwoord geven op deze vragen van de rechtbank. ,,Daar worstel ik al tweeënhalf jaar mee.”

Geen herinnering

Neurologisch onderzoek heeft niets opgeleverd. De chauffeur gelooft niet dat hij in slaap is gevallen. Was hij met zijn aandacht bij het spoor dat parallel loopt aan de snelweg? De officier van justitie heeft gesproken met de zwager van de omgekomen vrouw. ,,Hij zei dat u tegen hem hebt gezegd: ik keek naar de trein en ineens bam!” De man herinnert het zich niet.

Nabestaanden waren niet aanwezig op de zitting. Ze konden het niet opbrengen, aldus de officier die met hen sprak. De Tielse was onderweg geweest naar een van haar zoons, om op te passen op haar kleinkinderen.

Werkstraf

De zaak is blijven liggen omdat de ernstig zieke vrachtwagenchauffeur een forse behandeling moest ondergaan. Inmiddels gaat het weer goed en zit hij weer op de vrachtwagen. De officier van justitie eiste een werkstraf van 180 uur en een rijontzegging van een jaar waarvan de helft voorwaardelijk.

,,Ik moet het toch een plekje geven. Ik zal het ondergaan”, reageerde de chauffeur. Uitspraak: over twee weken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland