Volledig scherm
Co Verdaas. © do visser

Co Verdaas dijkgraaf Waterschap Rivierenland

TIEL - Co Verdaas (52) wordt de nieuwe dijkgraaf van het Waterschap Rivierenland. Hij wordt voorgedragen door het algemeen bestuur van het waterschap. Als de voordracht wordt overgenomen kan hij per 1 april volgend jaar aan de slag in zijn nieuwe functie.

Verdaas was lid van de Tweede Kamer voor de PvdA tussen 2003 en 2006. Daarna werkte hij zes jaar als gedeputeerde in Gelderland. Hij was in 2012 precies één maand staatssecretaris van Economische Zaken in het kabinet Rutte II. Hij trad af vanwege het onterecht declareren van autoritten als provinciebestuurder in Gelderland. Verdaas declareerde autoritten tussen Arnhem en Nijmegen, waar hij woonruimte had gehuurd. In werkelijkheid verbleef hij echter vaak in Zwolle, waar hij nog een huis had. Die kwestie werd hem door Provinciale Staten van Gelderland vergeven, maar in politiek Den Haag kostte het hem alsnog de kop. Het OM besloot in maart 2013 geen onderzoek in te stellen, omdat wel sprake was geweest van onzorgvuldigheid maar niet van verrijking.

Verdaas geldt als een autoriteit op het gebied van ruimtelijke ordening. De laatste jaren werkte hij als adviseur bij het bureau Over Morgen in Ede. hoogleraar gebiedsontwikkeling aan de TU Delft, lid van de Raad Leefomgeving en Infrastructuur en voorzitter van de Mijnraad. Hij werkte voor het ministerie van Infrastructuur aan de invoering van de Omgevingswet, een nieuwe wet die veel bestaande wetten en regels vervangt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland