Coffeeshop beschoten in Tiel, extra beveiligingsmaatregelen getroffen

video / updateTIEL - Extra beveiligingsmaatregelen worden getroffen bij de beschoten coffeeshop Cobra in Tiel. Dit gebeurde vrijdagochtend rond 6 uur. Volgens meerdere getuigen zou dit gebeurd zijn door een persoon op een fiets. Op het moment van het schietincident was niemand in het pand aanwezig, waardoor er geen zijn gewonden gevallen, zegt de politie. 

Buurtbewoners van de coffeeshop in de Tolhuisstraat vertellen dat er drie schoten zijn gehoord. Een van hen zat rond 05.50 uur aan het ontbijt toen hij drie knallen hoorde. In de ruit van de coffeeshop zijn in ieder geval twee kogelgaten zichtbaar. Burgemeester Hans Beenakker had vanmiddag een gesprek met de exploitant en de politie. Hij ziet geen reden de coffeeshop te sluiten. ,,Op basis van de nu beschikbare informatie is er geen indicatie dat dit zich herhaalt’’, aldus Beenakker. Wel zorgt de exploitant van Cobra volgens hem voor extra toezicht door stewards. Ook staat er in de nachtelijke uren voorlopig een busje van een beveiligingsbedrijf voor de zaak. Omwonenden werden daar gisteren schriftelijk over geïnformeerd. De politie rijdt daarnaast extra rondes om de buurt in de gaten te houden.

Beveiligingsbeelden

De politie was meteen een onderzoek begonnen, maar kan nog niet veel over het incident zeggen. Wel heeft ze vandaag de beelden van vier beveiligingscamera’s veiliggesteld. 

De Tolhuisstraat was vanochtend afgezet met politielinten, maar deze is inmiddels vrijgegeven. Het onderzoek ter plaatse is afgerond. De politie vraagt nog wel omwonenden en andere getuigen om meer informatie. 

Volledig scherm
De beschoten coffeeshop Cobra trekt veel bekijks. © Raphael Drent
Volledig scherm
Een van de kogelgaten is nog zichtbaar. © Raphael Drent
Volledig scherm
In Tiel is vrijdagochtend rond 6 uur coffeeshop Cobra beschoten. Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen. © Marco van Deick / Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland