Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Coronabeperkingen raken jongeren hard: ‘Alles wat leuk was, is weg’

Steeds meer jongeren hebben depressieve klachten: de corona-beperkingen raken hen hard. Schoolbestuurders, jongerenwerkers en hulpverleners maken zich zorgen, maar doen wat ze kunnen om te helpen.

20 reacties

 • Titus null

  11 maanden geleden
  Dat is zeker erg voor ze. Maar voor andere bevolkingsgroepen evenzo. Alles wat leuk is fijn en verrijkt, is ook weg, met weinig uitzicht op herstel van de situatie. Heb te doen met de jeugd, maar wie veel ouder is heeft misschien alles al meegemaakt en meer reden om de moed op te geven, maar ze doen dat niet gauw. Bewondering voor! Sterkte, jonkies!!
 • Jeroen Prater

  11 maanden geleden
  Ik denk dat we allemaal oprecht meeleven met de jongeren die unieke momenten (examenjaar, begin studie, start middelbare school, 1e vakantie met vrienden etc.) heel anders/niet kunnen beleven. Echter, ik zie ook dat juist deze groep zich m.n. tussen lockdowns amper iets hoeft te ontzeggen en amper angst ervaart t.o.v. andere groepen. Dus sneu voor jongeren? Heel erg! Maar stop met non-stop focus op deze groep en geklaag over 'depressies' hoor. Beetje veerkracht mag wel verwacht worden.
 • R Sempel

  11 maanden geleden
  In antwoord op het bericht van K L Wouters of beter gezegd het egoïstische kind Wouters. Ja iedereen heeft zijn problemen met Corona. Het gaat al zo vaak over de jeugd de studie en wat ze allemaal missen. En zeggen dat de jeugd de miljarden op moeten hoesten. Wat een onzin. Het zijn de dertigers en ouder die de Corona schuld moeten betalen. Ga niet lopen wijzen steek je hand eigen boezem voor je iets zegt.
 • A I Anders

  11 maanden geleden
  @smit, Precies! Ik ben van de jaren 40/45. Wonende in Den Haag. Avondklok, gordijnen dicht, voedselbonnen, hongersnood, angsten voor razzia's. Doordat gas en elektriciteit niet voorhanden waren, was er geen licht, geen verwarming en geen normale gelegenheid tot koken. Met een knijpkat kon eventueel worden bijgelicht, maar velen behielpen zich met een stormpje kaars en gingen vroeg naar bed. Na acht uur 's avonds mocht men bovendien vanwege de spertijd de straat niet meer op. Dat was onze jeugd
 • A.C. van den Hoofdakker

  11 maanden geleden
  Misschien moeten jongeren (en misschien wij allemaal wel) een keer een oorlog meemaken om weer te kunnen kosteren wat voor rijkdom we hebben.

Rivierenland