Tiel Avondvierdaagse.Foto William Hoogteyling
Volledig scherm
Tiel Avondvierdaagse.Foto William Hoogteyling © William Hoogteyling

‘De paden op, de lanen in’ klinkt door de Tielse wijken

TIEL - ‘De paden op, de lanen in’ en ‘bovenop een berg, daar stond een stier’: honderden Tielse kinderen lopen deze week mee met de avondvierdaagse en zingen daar de nodige vierdaagseliedjes bij. De organisatie ligt dit jaar volledig in handen van wandel- en atletiekvereniging Astylos.

De leerlingen van de deelnemende scholen lopen per dag een zogenoemde halve marathon van zo'n 5 kilometer. Deelnemers kunnen ook de hele marathon lopen van 10 kilometer. De route doet alle Tielse wijken aan, met uitzondering van Passewaaij. Daar wordt al jaren een eigen avondvierdaagse georganiseerd.

In totaal wordt er op vijf avonden gelopen. Het is aan de deelnemers om te kiezen op welke avonden ze meedoen, zolang ze maar minimaal vier avonden lopen. Deelname op maandag en vrijdag is verplicht. Bij binnenkomst is er vrijdag een groot feest op het terrein van Astylos.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland